A-Z CandiSTOP + - suplement diety
60 kapsułek
MASA NETTO 35 g Składniki suplementu diety:
wspierają układ odpornościowy (czosnek pospolity, babka lancetowata, witamina C)wpływają na zmniejszenie ilości potencjalnie patogennych mikroorganizmów przewodu pokarmowego (czosnek pospolity)pomagają zachować równowagę mikrobiologiczną organizmu (grejpfrut)przyczyniają się do utrzymania normalnego funkcjonowania jelit (babka lancetowata)
Suplement diety zawierający ekstrakt z pestek grejpfruta (
Citrus paradisi), ekstrakt z liści babki lancetowatej (
Plantago lanceolata), ekstrakt z czosnku pospolitego (
Allium sativum) oraz cztery szczepy bakterii:
Bacillus coagulans,
Lactobacillus acidophillus,
Lactobacillus gasseri i
Pediococcus acidilactici.
Grejpfrut sprzyja zachowaniu równowagi mikrobiologicznej, organizmu, wykazuje właściwości antyseptyczne oraz wspomaga zdrowie i odporność jelit.
Suplement diety cechuje wysoka zawartość witaminy C (65–130% referencyjnej wartości spożycia w zalecanej porcji dziennej). Witamina C wspiera funkcjonowanie układu odpornościowego, przyczynia się do ochrony składników komórkowych przed uszkodzeniem oksydacyjnym, a także zwiększa przyswajanie żelaza.
Czosnek pospolity wpływa na zmniejszenie ilości potencjalnie patogennych mikroorganizmów przewodu pokarmowego, wspiera zdrowie wątroby, wykazuje działanie antybakteryjne i antyoksydacyjne, a ponadto ma wpływ na wzmocnienie układu odpornościowego.
Babka lancetowata przyczynia się do utrzymania normalnego funkcjonowania jelit i pomaga w utrzymaniu ich równowagi mikrobiologicznej, działa ochronnie na wątrobę, wspomaga układ odpornościowy oraz sprzyja ochronie DNA, białek i lipidów przed uszkodzeniem oksydacyjnym.
Składniki: ekstrakt z pestek grejpfruta (
Citrus paradisi), maltodekstryna, ekstrakt z liści babki lancetowatej (
Plantago lanceolata), kapsułka (żelatyna, woda), ekstrakt z czosnku pospolitego (
Allium sativum),
Bacillus coagulans,
Lactobacillus acidophillus,
Lactobacillus gasseri,
Pediococcus acidilactici, substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Sposób użycia:1–2 razy dziennie po 1 kapsułce, popijając płynem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie zaleca się kobietom w ciąży i w okresie karmienia. Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Ważne jest stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia. Suplement diety nie zastępuje zrównoważonego sposobu żywienia i zdrowego trybu życia.
Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej. Po otwarciu zaleca się przechowywać w lodówce.
*jtk – jednostka tworząca kolonie
Substancje o działaniu odżywczym i/lub fizjologicznym | Zalecana porcja dzienna (1–2 kapsułki) zawiera | % referencyjnej wartości spożycia |
---|
Ekstrakt z pestek grejpfruta (Citrus paradisi) | 130–260 mg | – |
W tym: Witamina C | 52–104 mg | 65–130 |
Ekstrakt z liści babki lancetowatej (Plantago lanceolata) | 120–240 mg | – |
Ekstrakt z czosnku pospolitego (Allium sativum) | 60–120 mg | – |
Bacillus coagulans LMG 6326 | 1 x 109–2 x 109 jtk* | – |
Lactobacillus acidophillus LMG 8151 | 1 x 109–2 x 109 jtk* | – |
Lactobacillus gasseri LMG 26661 | 1 x 109–2 x 109 jtk* | – |
Pediococcus acidilactici LMG 31502 | 1 x 109–2 x 109 jtk* | – |
Podmiot działający na rynku:A-Z Medica Sp. z o.o.
ul. Władysława IV 13C
80-547 Gdańsk